top of page

6 gode råd til digital detox i din hverdag


Går du med et ønske om at nedsætte dit digitale forbrug? Det kan være svært at ændre vaner og handlemønstre og særligt når det gælder vores digitale vaner. Mange af os bruger nemlig vores telefoner uden at være fuldt bevidste om omfanget og hvordan det påvirker os. Måske kan du tage dig selv i at række ud efter mobilen nærmest per automatik. Vi har samlet nogle råd, som vil kunne hjælpe dig på vej.

1. Download en tracking-app (f.eks. Moment eller Offtime) og få et overblik over dit forbrug. Mange af os er slet ikke klar over hvor lang tid vi bruger på mobilen, og de fleste tror oveni købet af de bruger det halve af den faktiske tid.

2. Bandlys din telefon fra soveværelset og køb et vækkeur. 80% af os tjekker vores mobil indenfor den første halve time efter vi er vågnet og 35% indenfor de første 5 minutter.

3. Slå notifikationer fra eller begræns tiden, hvor de er slået til. Lyden eller vibrationen fra vores mobiler stjæler vores opmærksomhed, gør os dårligere til at fokusere og til at være tilstede.

4. Giv dig selv små pauser til at komme tilstede i kroppen og fokusere på din vejrtrækning. De små opmærksomhedspauser kan f.eks. bruges, når du tager dig selv i at række ud efter din mobil el. har siddet for længe foran skærmen.

5. Lav små digital detox og mærk hvad det gør ved dig. Det kan f.eks. være i weekenden, efter spisetid el. når du er under transport og har tid til at forsvinde hen i dine tanker.

6. Erstat tiden med mobilen med noget, der gør dig glad. Med et nedsat mobilforbrug, vinder vi dyrebar tid tilbage til eks. at være mere tilstede i samværet med vores børn, gå en tur i naturen, lave god mad eller

noget helt fjerde.

Rådene er inspireret af Catherine Price bog "Jeg slukker nu!". En bog vi varmt kan anbefale.

Kategorier
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page