Fællesgrønt

Fællesgrønt er et initiativ på Dragebjerggård, hvor alle interesserede kan deltage i dyrkningen af grøntsager i en fælles have. Haven dyrkes med inspiration fra bl.a. økologiske, biodynamiske og permakultur principper. 
 
Hvert år udarbejder vi en dyrkningsplan. Alle er med til: at klargøre jorden, så, luge og høste hele sæsonen igennem, alt efter den tid man har til rådighed. Udbyttet af høsten deler vi mellem os. Af og til afholdes fællesmøder omkring haven og fællesspisning, hvor vi spiser de grøntsager vi selv har dyrket.
OBS. Fællesgrønt har kørt i  3 år og holder lige nu en pause, hvor der dyrkes grøntsager i mindre skala til familien på Dragebjerggård. 
Mere end ”bare” grøntsager
Fællesgrønt giver dig mere end grøntsager at tage med hjem -  Fællesgrønt er et læringsfællesskab og en mulighed for at genetablere kontakt til jorden gennem det praktiske arbejde.
 
Vi har på gården mange års erfaring med især det biodynamiske jordbrug. Dertil har vi et stærkt ønske om at benytte og afprøve nye metoder til bæredygtig dyrkning, som eksempelvis gavnlige mikroorganismer (probiotiske bakterier), trækul, humus mm. At deltage i Fællesgrønt giver dig mulighed for at få en indsigt og praktisk erfaring med alt dette.
 
Hertil giver Fællesgrønt mulighed for earthing – det er at have fysisk kontakt med jorden igennem dine hænder og fødder. Earthing har stor betydning for vores fysiske og mentale sundhed, i det at jordens ioner skaber balance i vores kroppe.
 
Børn er meget velkommende til enten at deltage i dyrkningen eller sammen med forældre at lege i den omkringliggende natur og hilse på gårdens dyr (geder, katte, høns og bier). Børns udfoldelse og kontakt i og med naturen, er noget af det vigtigste for at kunne udvikle sig til et sundt og helt menneske.
Praktisk information
Årligt beløb for deltagelse i Fællesgrønt er kr. 1000, der betales ved første møde kontant. Beløbet dækker indkøb af frø, klargøring af jorden, vedligeholdelse af redskaber/maskiner og høst til eget brug. 
 
Du bestemmer selv hvor ofte du vil deltage. Der vil som regel altid være en fra Dragebjerg, der deltager i arbejdsdagene og som kan give vejledning mm. Vi opfordrer til at medlemmer tilmelder sig arbejdsdagene senest dagen før på sms eller mail. Vi sætter pris på at du kommer ved det første møde.
For mere information: info@dragebjerg.com

Kontakt os

              + 45 61 78 86 36

              info@dragebjerg.com

Dragebjerg

Sonnerupvej 41

3300 Frederiksværk

Danmark

  • Instagram - sorte cirkel
  • Facebook - sorte cirkel
© Copyright Dragebjerg